ua en ru

Протести у Вірменії: поліція обіцяє не застосовувати силу, поки мирний мітинг

Протести у Вірменії: поліція обіцяє не застосовувати силу, поки мирний мітинг Фото: протест в Єревані

Поліція затримала провокатора - нею виявилася українка

Поліція Вірменії обіцяє не застосовувати силу до учасників протестів у Єревані (Вірменія), поки їх демонстрація носить мирний характер. Про це заявив заступник начальника поліції Вірменії Уніан Погосян, повідомляє місцеве видання News.am.

Також в бесіді з журналістами Погосян заявив, що вони виявили провокатора, українку, і порадили їй покинути мітинг.

Крім того, за його словами, організатори акції йдуть на загострення ситуації, з'явилися агресивно налаштовані люди. За словами Погосяна, вони можуть у будь-який момент почати акцію, однак поки мирний мітинг, поліція не буде застосовувати силу.

У поліції додали, що щодо застосування в ніч на 23 червня насильства йде службове розслідування, порушено кримінальну справу. Коментуючи заяви європейських структур і посольств, Погосян заявив, що не може серйозно ставитися до думок, висловлених через кілька секунд після події.

Пізніше начальник поліції Вірменії Володимир Гаспарян також обіцяв не застосовувати силу проти демонстрантів, які розташовані на проспекті Баграмяна. Він похвалив демонстрантів за поведінку, однак закликав не політизувати вимоги.

Нагадаємо, раніше учасники акції протесту в Єревані попередили поліцію про можливу провокацію.Так, активісти помітили неподалік від місця проведення мітингу арматуру і кийки, сфотографували їх і передали кадри співробітникам поліції.

Зазначимо, на тлі протестів у Єревані (Вірменія) Президент Серж Саргсян ввечері 24 червня вирушив з робочим візитом до Брюсселя.

Тим часом мітингувальники перекрили сміттєвими баками проспект Баграмяна і заблокували рух.