ua en ru

Минулого тижня на Донбасі зафіксували понад 6,6 тис порушень перемир'я, - Хуг

Минулого тижня на Донбасі зафіксували понад 6,6 тис порушень перемир'я, - Хуг Ілюстративне фото (flickr.com/ministryofdefenceua)

З початку року режим припинення вогню було порушено понад 218 тис. разів

Протягом останнього тижня на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала понад 6,6 тис. порушень режиму тиші. Про це повідомив у ході брифінгу у п’ятницю, 12 жовтня, перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що сторони обіцяли припинити стріляти, але "всеосяжного режиму припинення вогню" не досягнуто.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала понад 6600 порушень режиму тиші, а за 2018 рік - більше 218 тисяч. У будинках немає світла, водночас нічне небо освітлюють трасуючі снаряди і вибухи", заявив Хуг.

Минулого тижня на Донбасі зафіксували понад 6,6 тис порушень перемир'я, - Хуг

Він також підкреслив, що Збройні сили україни зробили "бажаний крок", створивши Групу з попередження шкоди цивільному населенню.

"Вкрай необхідно відтворити це на іншій стороні лінії зіткнення. Визнано, що в цьому конфлікті, де сторони нібито боряться заради мирних жителів, не можна вести боротьбу за їх рахунок", - сказав Хуг.

Минулого тижня на Донбасі зафіксували понад 6,6 тис порушень перемир'я, - Хуг

Нагадаємо, за даними СММ ОБСЄ, із початку 2018 року на Донбасі внаслідок ведення військових дій загинули або були поранені 28 дітей. Загалом зафіксовано майже 200 невинних жертв серед мирного населення.

Раніше на окупованій частині Донбасу спостерігачі ОБСЄ виявили колону вантажівок, яка їхала у бік Росії. Українська сторона СЦКК припускає, що це може бути ознакою як чергової ротації особового складу збройних формувань РФ, повернення після доставки боєприпасів та матеріальних засобів, так і вивезення на територію Росії викрадених матеріальних цінностей.