ua en ru

У минулому році в Україні близько трьох тисяч злочинів було скоєно іноземцями

У минулому році в Україні близько трьох тисяч злочинів було скоєно іноземцями Фото: В’ячеслав Аброськін

Більшість кримінальних правопорушень на території України здійснили громадяни РФ

В Україні за 2017 рік 2,9 тисяч кримінальних правопорушень вчинені іноземцями, 746 - громадянами Російської Федерації. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін під час спільної робочої наради з представниками Державної міграційної служби, передає прес-центр Національної поліції.

"Так, за 2017 рік 2,9 тисяч кримінальних правопорушень на території країни вчинені іноземцями. З них, 746 - громадянами Російської Федерації, 707 - громадянами Грузії, 425 - громадянами Азербайджану, Молдови - 271, Вірменії - 141, Узбекистану - 134", - повідомив Аброськін.

За його словами, в минулому році громадянами інших держав на території України вчинено 51 умисне вбивство, 42 факти заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, 25 випадків торгівлі людьми. Крім того, іноземцями вчинено 111 розбійних нападів та більше тисячі крадіжок, понад третину з яких вчинили громадяни Грузії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аброськін розказав про показники по скоєнню та розкриттю навмисних вбивств за останні 20 років на території України.

Так, у 2017 році з 1551 скоєного вбивства особа злочинця була встановлена у 1387 фактах, також було розкрито 466 вбивств минулих років.