ua en ru

У минулому році в ЄС було переселений 5651 біженець з 160 тисяч

У минулому році в ЄС було переселений 5651 біженець з 160 тисяч Фото: біженці в Європі

Згідно дворічного плану переселення біженців, на територію інших країн ЄС з Греції та Італії планувалося переселити 160 тисяч мігрантів

Протягом минулого року з Греції та Італії був переселений в інші країни ЄС лише 5651 біженець. Про це йдеться в проміжній доповіді Єврокомісії про хід виконання угоди про розподіл мігрантів за країнами ЄС, передає DW.

Документ був оприлюднений у середу, 28 вересня.

При цьому 4455 осіб було переселено з Греції і 1196 - з Італії. 215 із цих мігрантів прийняла Німеччина, Франція - 1952. Австрія, Данія, Польща і Угорщина не розмістили у себе в рамках цієї програми жодного біженця.

Згідно з дворічного плану переселення біженців, затвердженим у вересні 2015 року, на територію інших країн ЄС з Греції та Італії планувалося переселити 160 тисяч мігрантів.

За словами заступника голови Єврокомісії Франс Тiммерманс, зараз докладаються зусилля, спрямовані на те, щоб збільшити кількість переселених біженців. Він також закликав "тих, хто може зробити більше, до невідкладних дій".

Комісар ЄС з міграції Дімітріс Аврамопулос заявив, що потрібно продовжити роботу з переселення біженців.

"Ми пройшли довгий шлях і досягли значного прогресу як Європейський Союз, однак нам належить ще попрацювати", - сказав він.

Він також нагадав, що пройшла вже половина узгодженого терміну i що домовленості від 14 і 22 вересня 2015 року мають юридично зобов'язуючу силу.

Нагадаємо, у Берліні поліція застрелила біженця.