ua en ru

У минулому році 195 осіб отримали статус жертв торговців людьми, - Йованович

У минулому році 195 осіб отримали статус жертв торговців людьми, - Йованович Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

Звинувачення були пред'явлені 23 злочинцям, тільки 7 з яких отримали тюремний термін

У 2017 році Міністерство соціальної політики надало статус жертв торговців людьми 195 людям. Про це під час презентації результатів роботи з протидії торгівлі людьми в Україні у 2017 році розповіла посол США в Україні Марі Йованович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це глобальна проблема як в Україні, так і у всьому світі. Я вважаю, що це реальна небезпека. Суспільне усвідомлення цієї проблеми дуже важливе для всього суспільства. Ми повинні відновити довіру до тих, хто потрапив у цю пастку. Важливо подвоїти зусилля, щоб викорінити ці проблеми. У 2017 році Мінсоцполітики надало статус жертв 195 людям, Нацполиция потроїла показники розслідування таких злочинів. Нацполиция створила спеціальні підрозділи для розслідування таких злочинів. Суди звинуватили тільки 23 людини, і лише 7 з них сіли у в'язницю ", - сказала вона.

У свою чергу, заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук зазначив, що надалі буде докладати максимум зусиль у боротьбі з торгівлею людьми.

"У 2017 році в три рази покращено стан розкриття злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, вдвічі більше пред'явлено підозр у зв'язку з цими злочинами. Виявлено близько 5 організованих злочинних угруповань, які займалися торгівлею людьми", - сказав він.

Нагадаємо, за словами голови Держприкордонслужби Петра Цигикала, співробітники Державної прикордонної служби в 2017 році розкрили 25 міжнародних каналів торгівлі людьми.