ua en ru

За добу ситуація на Донбасі залишалася напруженою, - штаб АТО

За добу ситуація на Донбасі залишалася напруженою, - штаб АТО Фото: ЗСУ (flickr.com/7armyjmtc)

Один боєць ЗСУ був поранений, ще двоє отримали бойові травми

Протягом минулої доби обстановка в районі проведення АТО залишалася напруженою, однак повністю контрольованою українською армією. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, всього за минулу добу незаконні збройні формування 20 разів порушили перемир'я. У свою чергу, українські військові 12 разів вогнем змушували супротивника до дотримання мирних домовленостей. В результаті бойових дій один боєць ЗСУ був поранений, ще двоє отримали бойові травми.

Наголошується, що основна активність противника і надалі зберігалася на Донецькому напрямку.

"Тут після 18 годин бойовики кілька годин з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали наші опорні пункти на південно-східних околицях Авдіївки. Українські бійці жорстко відповідали супротивникові. Також увечері проросійські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі шахти Бутівка, Невельського і Майорська", - йдеться в повідомленні.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 30.09.2017 року. Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 30 вересня 2017 р.

Тим часом на Маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів НЗФ обстрілювали українських військових на підступах до Лебединського і Водяного.

"А з 21.00 і протягом години бойовики били з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї по укріплень сил АТО поблизу Широкіно", - додали в штабі.

Нагадаємо, Генштаб працює над створенням Корпусу резерву.