ua en ru

Опрацьовується план вивезення радіоактивних відходів з київського спецкомбінату "Радон", - Семерак

Опрацьовується план вивезення радіоактивних відходів з київського спецкомбінату "Радон", - Семерак Фото: Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак (kmu.gov.ua)

Протягом найближчих років з київського спецкомбінату "Радон" вивезуть радіоактивні відходи

Протягом найближчих років зі спецкомбінату "Радон", що знаходиться в Голосіївському районі столиці, повинні бути вивезені всі радіоактивні відходи. Про це в ефірі "5 каналу" сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

"Окрема історія з київським спецкомбінатом "Радон". У нас з міською владою є напрацьований план. Зараз ми рухаємо це питання спільно з депутатами парламенту. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться років через 5-7 повністю очистити сховище радіоактивних відходів Київського спецкомбінату об'єднання "Радон", - розповів він.

Він зазначив, що проект з вивезення радіоактивних відходів з київського спецкомбінату Державної корпорації "Українського державного об'єднання "Радон" опрацьовується київською владою.

Нагадаємо, раніше Семерак заявив, що місцеві ради використовували тільки 32% коштів, зібраних у вигляді екологічного податку.