ua en ru

Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 490 осіб, - СБУ

Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 490 осіб, - СБУ Фото: глава СБУ Василь Грицак

У заручниках незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб

Зниклими безвісти в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі вважаються 490 осіб. Про це йдеться у заяві Об’єднаного центру допомоги звільнення полонених при Службі безпеки України у Facebook.

"За даними обліку, станом на 28.11.2016 у заручниках незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб, значаться зниклими безвісти в районі проведення АТО - 490 осіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що стосовно 57 осіб з числа заручників є підтверджені дані щодо їх місць утримання, відомості про місцезнаходження інших осіб наразі перевіряються та уточнюються.

Як зазначається, центр при СБУ здійснює всі необхідні заходи для забезпечення постійного та дієвого процесу із звільнення заручників, а також пошуку безвісти зниклих в районі АТО.

Крім того, повідомляється, що відомості про постраждалих використовуються для ведення переговорного процесу із звільнення заручників та пошуку безвісти зниклих під час засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, а також у ході роботи міжнародних гуманітарних організацій на непідконтрольній території.

"Систематично проводяться консультації з рідними та близькими осіб, що утримуються в заручниках або зникли безвісти в районі проведення АТО, у ході яких подається актуалізована та перевірена інформації щодо стану пошуку їхніх рідних, а також вжитих заходів у напрямку їх звільнення", - йдеться у повідомленні.

ЗАЯВА Об’єднаного центру допомоги звільнення полонених при СБ України Вкотре в соціальних мережах оприлюднено списки ос...

Опубліковано Служба безпеки України 24 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше у СБУ повідомили, що списки заручників та зниклих безвісти осіб, що публікує народний депутат України Надія Савченко не відповідають дійсності.