ua en ru

Проникнення широкосмугового Інтернету у сільську місцевість складає 4%, - Порошенко

Проникнення широкосмугового Інтернету у сільську місцевість складає 4%, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Проведення швидкісного Інтернету у сільську місцевість необхідне для надання якісних медпослуг

Наразі проникнення широкосмугового Інтернету у сільську місцевість складає лише 4%. Про це сьогодні на засіданні ради регіонального розвитку заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз проникнення широкосмугового Інтернету у село, уявіть собі, складає 4% у ХХІ столітті", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що проведення швидкісного Інтернету у сільську місцевість необхідне передусім для забезпечення надання якісних медичних послуг і роботи сучасних лабораторій.

Нагадаємо, раніше глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко заявив, що в Україні у найближчі 6 місяців можуть підвищити тарифи за інтернет. Так, за словами Федієнко, тарифи за інтернет можуть підняти на 50%, і на цьому зростання цін не зупиниться.

"На скільки піднімати ціни на інтернет - кожен оператор визначає зараз сам. Спираючись на ситуацію в регіоні, купівельну спроможність населення, конкуренції і т.д. Але впевнений, що зростання цін складе в найближчі півроку не менше 50%. Що, як на мене , вкрай мало. Тому зростання цін збережеться і надалі", - заявив Федієнко.