ua en ru

Промислові регіони у ВР представлятиме тільки "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, - Василь Філіпчук

Спільна участь у виборах з Партією регіонів негативно позначилася б на іміджі партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", вважає голова правління Міжнародного центру політичних досліджень Василь Філіпчук.

"Я бачив опитування, що серед партій Півдня та Сходу України тільки Тігіпко проходив до парламенту. Він реально єдиний, хто може пройти в парламент. Я не знаю, що Партія регіонів могла б дати Тігіпку, але те, що вона могла відняти, - це точно", - наголосив експерт.

За його словами, Партія регіонів зробила поганий внесок в історію України. "Я не бачу жодного майбутнього в Партії регіонів у довгостроковій перспективі. На них буде ще довго лежати моральна відповідальність. Очевидно, що кожна партія, яка хоче розвиватися в довгостроковій перспективі, повинна пов'язувати свій розвиток з майбутнім, а не з минулим. Очевидно, що Партія регіонів пов'язана з минулим", - сказав експерт.

"Я думаю, що виборці Тігіпка позитивно відреагують на рішення не йти єдиним блоком на вибори з Партією регіонів", - додав Філіпчук.

За його словами, з'їзд "Сильної України" показав, що у країні з'явилася партія, яка може представляти ту частину суспільства, яка чекає світу, примирення і реформ.

"Ідея відновлення миру і реформи, запропоновані "Сильною Україною" Сергія Тігіпка, - саме те, що зараз потрібно країні", - резюмував експерт.