ua en ru

Промисловість Києва поступово зростає, - Давтян

Промисловість Києва поступово зростає, - Давтян Фото: Дмитро Давтян (facebook.com-davtyan.dmytro)

У 2017 році спостерігалося збільшення обсягів виробництва продукції у п’яти з дев’яти галузей промисловості Києва

Промислові підприємства Києва принесли до міського бюджету понад 5 млрд гривень. Про це в інтервʼю 44.ua повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба КМДА.

"У Києві працює 763 промислових підприємства. Загальний обсяг реалізованої продукції у минулому році у відпускних цінах підприємств склав 172,9 млрд гривень, що на 24,6 млрд гривень (або на 16,6%) більше, ніж у 2016 році. А надходження до міського бюджету від промислових підприємств Києва у 2017 році становили 5,1 млрд грн (на 59,4% або на 1,9 млрд більше, ніж у січні-грудні 2016 року). Тобто промисловість нехай повільно, але піднімається", – сказав заступник голови КМДА.

Він додав, що у 2017 році спостерігалося збільшення обсягів виробництва продукції у п’яти з дев’яти галузей промисловості Києва. Це текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, хімічної продукції, гумових та пластмасових виробів, іншої немінеральної продукції.

При цьому фіксувався спад обсягів виробництва у виготовленні виробів із деревини та поліграфічної діяльності. Також знизилося виробництво у сфері машинобудування і металургійного виробництва, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.

Загалом, за словами Давтяна, у Києві 160 підприємств, які проводили експортні операції у 2017 році.