ua en ru

Промислове виробництво на Закарпатті впало майже на 16%, - Москаль

Промислове виробництво на Закарпатті впало майже на 16%, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Пенсіонерів у регіоні вдвічі більше, ніж працюючих

Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, повідомив, що промислове виробництво на Закарпатті впало майже на 16% у порівнянні із 2014 роком. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Промислове виробництво на Закарпатті впало й становить 84,3% до аналогічного періоду минулого року (причому темпи падіння різко посилюються), переробна промисловість - 81,8%. Обсяги будівельних робіт складають 88,4% до торішніх. При тому дуже дивним виглядає різке зменшення будівництва житла, в тому числі індивідуального, що для Закарпаття нетипово - 77,7% до рівня 2014 р.", - йдеться у повідомленні.

Також Москаль зазначив, що у порівнянні із 2014 р. знизився експорт - до 81%, імпорт - до 60,2%, оборот роздрібної торгівлі - 81,3%.

Глава Закарпатської ОДА також акцентував на вкрай нерівномірному розподілі виробництва в регіоні.

"Третину всього обсягу реалізованої промислової продукції виготовляють в Ужгородському районі, 21,3% - в Ужгороді, ще 12,1% - в Мукачеві. Решта, на жаль, пасуть задніх: на Великоберезнянщину припадає 1%, на Воловеччину - 0,2%, за Міжгірським і Хустським районами відповідно по 0,4 й 0,7%, за Хустом і Чопом - по 0,6 та 0,4%", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Москаль назвав джерела походження контрабандних сигарет.