ua en ru

Промисловці Києва звернулися до керівництва країни з вимогою адаптувати економіку до умов УА з ЄС

Київська міська влада ініціювала обговорення переваг і ризиків вільної торгівлі з Євросоюзом для економіки столиці України. Брати участь у дискусії запросили членів Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва, передає кореспондент РБК-Україна.
"Київ - це місто, де кується кадровий і економічний потенціал країни, де зосереджені провідні високотехнологічні виробництва, від стану яких залежить соціальний добробут людей. Тому Київ не може не відчути всіх плюсів і мінусів євроінтеграційних процесів, - підкреслив, відкриваючи засідання ради, голова КМДА Олександр Попов.

Він зазначив, що робота над програмою євроінтеграції Україною ведеться активно і на всіх рівнях.

"Я був членом Кабінету міністрів у 2007-2010 роках. Вже тоді Уряд дуже багато працював над програмою євроінтеграції - це було державне завдання. Було пройдено значний шлях щодо приведення нашого законодавства і нормативної бази до європейських зразків. Ця робота не припиняється, і київська влада, зі свого боку, теж удосконалюється, щоб мати можливість управляти на сучасному рівні і у відповідності з демократичними принципами. У нас багато партнерів в Європі, і ми впроваджуємо їх досвід", - зазначив Попов.

На думку голови міської влади, в Києві правильність європейського вектору в зовнішній політиці країни не викликає сумнівів.

"Я переконаний, що у нас має бути європейське майбутнє. Однак, треба віддавати собі звіт в тому, у що обійдеться нашій економіці впровадження євростандартів на нинішньому етапі, коли є серйозні труднощі, в тому числі, з наповненням бюджету. Ми повинні обговорити всі складові євроінтеграції, щоб найкращим чином використовувати європейські перспективи", - сказав Олександр Попов.
На засіданні ради директорів підприємств, установ та організацій Києва було прийнято звернення до Президента України. Учасники ради зажадали від Президента і уряду адаптувати вітчизняну економіку до умов вільної торгівлі з ЄС. Щоб мінімізувати вплив на соціально-економічну ситуацію в державі залежності від роботи переважно на ринки Росії та інших країн СНД, не втративши при цьому самих цих ринків і їхнього потенціалу.