ua en ru

Промвиробництво в Китаї з початку 2012 р. зросло на 10,1%

Обсяг промислового виробництва в Китаї з початку 2012 р. до кінця літа виріс на 10,1% в порівнянні з аналогічним значенням минулого року, повідомляє телеканал "Росія 24".

Опубліковані дані виявилися трохи гіршими від прогнозів експертів, які чекали зростання випуску з січня по серпень у Піднебесній на 10,2% в річному численні.

Для порівняння, в середині літа - з січня по липень - обсяг промислового виробництва в КНР оцінювався на рівні 10,3%.

Якщо ж брати картину за один тільки серпень, то в цьому місяці зростання промислового виробництва склало 8,9% в річному обчисленні, тоді як в липні значення показника оцінювалося на рівні 9,2%. Уповільнення в останній літній місяць виявилося сильнішим експертних очікувань. Аналітики прогнозували, що обсяг промвиробництва збільшиться на 9,0%.

Читайте також: Індекс PMI: Економіка Китаю впритул підійшла до стану рецесії

Зазначимо, багато аналітиків прогнозують уповільнення зростання китайської економіки в 2012 р. до рівня 8%. Однак, сама влада пішла на більш радикальне зниження орієнтира зростання національної економіки - прем'єр-міністр Вень Цзябао раніше оголосив про цифру 7,5%, щоб дати економіці більше простору для уповільнення, коли уряд буде проводити обіцяні економічні і соціальні реформи в очікуванні майбутньої передачі влади.