ua en ru

Промвиробництво Донецької обл. за січень-серпень скоротилося на 45%

Промвиробництво Донецької обл. за січень-серпень скоротилося на 45% Фото: промвиробництво Донецької області

Уповільнення спаду пов'язано зі зниженням бази порівняння

Обсяг промислової продукції Донецької області (без урахування частини зони проведення антитерористичної операції) за січень-серпень 2015 р. порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшився на 45%. Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики в Донецькій області.

"Таке істотне уповільнення спаду в серпні пов'язано, головним чином, зі зниженням бази порівняння, так як в 2014 році серпневий обсяг промислової продукції регіону скоротився в порівнянні з аналогічним місяцем 2013 року більш ніж удвічі", - йдеться в повідомленні.

За серпень 2015 р. порівняно з серпнем 2014 р. виробництво скоротилося на 4%.

При цьому в серпні не вдалося зберегти позитивну динаміку порівняно з попереднім місяцем, яка фіксувалася у березні, квітні, травні та липні. За серпень порівняно з липнем виробництво скоротилося на 7,5%.

За січень-серпень 2015 р. порівняно з аналогічним періодом 2014 р. спад відбувся у всіх основних видах промислової діяльності: у виробництві, постачанні та розподілі електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - на 21,5%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів - на 36,0%, у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - на 37,5%, у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 39,9%, у машинобудуванні - на 41,6%, у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів - в 2 рази, до добувної промисловості і розроблення кар'єрів - в 2,1 рази, в виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - у 2,9 рази, у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції - також в 2,9 рази.

За січень-серпень 2015 р. видобуток рядового вугілля склав 8,4 млн тонн, що менше січня-серпня попереднього року на 13,0 млн тонн, або в 2,5 рази. В 2,5 рази скоротився обсяг кам'яного вугілля, що включає відвантажений рядове вугілля і продукти збагачення, склавши за січень-серпень 2015 року 6,5 млн тонн.

Виробництво електроенергії за січень-серпень 2015 року склало 13,8 млрд кВт·годин, що менше аналогічного періоду 2014 р. на 16,9%.

Нагадаємо, обсяг промислової продукції Донецької області за січень-липень 2015 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшився на 48,2%.