ua en ru

Проміжні вибори: поліція заявляє про понад 100 порушень і 6 проваджень

Проміжні вибори: поліція заявляє про понад 100 порушень і 6 проваджень Фото: поліція відзвітувала про порушення на виборах

Найбільше повідомлень про порушення зафіксовано у Чернігівській області

Поліція вже отримала понад 100 повідомлень про порушення і відкрила 6 кримінальних проваджень за час голосування на проміжних виборах до Верховної Ради 17 липня. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Станом на 17:00 до поліції надійшло 101 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом, із них 96 - після відкриття виборчих дільниць", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області (34).

"У Луганській області до поліції надійшло 26 повідомлень про порушення під час виборів, у Херсонській - 20, у Полтавській - 10, на Волині - 5, у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях - по 3", - доповіли у відомстві.

Там також розповіли, що за результатами перевірки повідомлень, що надходили до поліції, правоохоронці Полтавської області відкрили два кримінальні провадження.


"Одне з них - за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), ще одне - за ч. 2 ст. 160 КК (підкуп виборців)", - відзвітували в поліції.

Крім того, поліція відкрила ще чотири кримінальні провадження, три з яких - у Херсонській області за ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Повідомляється, що ще одне провадження було відкрито правоохоронцями Луганської області за ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Нагадаємо, раніше в поліції повідомляли, що у ході довиборів у Верховну Раду відкрили два кримінальні провадження, а також отримали 57 повідомлень про порушення.