ua en ru

Зволікання з реформами в Україні може стати приводом для скасування санкцій ЄС, - Байден

Зволікання з реформами в Україні може стати приводом для скасування санкцій ЄС, - Байден Фото: Джозеф Байден закликав Україну не зволікати з реформами

Віце-президент США попередив Петра Порошенка про бажання щонайменше п’яти країн зняти санкції з РФ

Віце-президент США Джозеф Байден під час зустрічі у вівторок, 20 вересня, попередив президента України Петра Порошенка про небезпеку скасування санкцій Євросоюзу проти РФ у разі уповільнення економічних і політичних реформ в країні. Про це він повідомив на наступний день після зустрічі з українським президентом, передає Reuters.

"Ми знаємо, якщо у Євросоюзу буде привід, мінімум п'ять країн прямо зараз захочуть сказати, що хочуть скасування введених проти Москви санкцій", - сказав Байден.

Він також зазначив, що, отримуючи від США 1 млрд доларів кредитних гарантій, Україна пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та в секторі правосуддя.

Байден також розповів, що з початку кризи проводить не менш як дві-три години на тиждень, розмовляючи з українськими лідерами і закликаючи їх активізувати реформи, і водночас докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

Нагадаємо, віце-президент США Джозеф Байден на зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив про готовність Сполучених Штатів надати Україні 1 млрд доларів кредитних гарантій, оскільки вона виконала всі необхідні умови.