ua en ru

Прокурором Черкаської обл. призначений Сергій Овчаренко

Прокурором Черкаської обл. призначений Сергій Овчаренко Фото: Сергій Овчаренко

Новому прокурору доручили активно боротися з корупцією

Заступник генерального прокурора України Олег Заліско в п'ятницю, 19 червня, представив колективу прокуратури Черкаської області новопризначеного керівника - старшого радника юстиції Сергія Овчаренка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Під час подання заступника генпрокурора охарактеризував Сергія Овчаренка як досвідченого і висококваліфікованого працівника, акцентував увагу на головних завданнях в роботі органів прокуратури та, зокрема, що стосується боротьби з корупцією, а також окреслив перспективи реформування в зв'язку з введенням в дію нового Закону України "Про прокуратуру".

У свою чергу, новий керівник прокуратури Черкаської області подякував генпрокурора за довіру, яку йому надано і запевнив, що він особисто і колектив прокуратури Черкаської області докладуть максимум зусиль, щоб на території області панувала законність, виправдовувалася довіру громадян і піднявся авторитет органів прокуратури в цілому.

Сергій Овчаренко народився в 1976 році в р. Мена Чернігівської області. Має стаж роботи в органах прокуратури України більше 15 років. Пройшов свій шлях від слідчого прокуратури міста Чернігова до першого заступника начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ. З грудня 2014 року обіймав посаду першого заступника прокурора Черкаської області. 18 червня 2015 р. наказом Генерального прокурора України призначений на посаду прокурора Черкаської області.

Нагадаємо, прокуратуру Черкаської області до сьогоднішнього дня очолював Юрій Шеремет.