ua en ru

Прокурора Рівненської області Ковальчука відсторонять від обов’язків

Прокурора Рівненської області Ковальчука відсторонять від обов’язків Фото: Юрій Луценко відсторонить від обов’язків рівненського облпрокурора Анатолія Ковальчука

Майбутнім очільником області має стати людина з-поза меж Рівненщини

Прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук буде відсторонений від своєї посади, а на його місце призначений тимчасово виконуючий обов’язки. Таке рішення прийняв генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомила у Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

"Також з великою впевненістю можна сказати, що незабаром в області буде тотально новий склад прокуратури", - цитує прес-служба Луценка.


Сарган повідомила, що, відповідаючи на запитання журналістів щодо кандидатури майбутнього очільника прокуратури області, генпрокурор розповів, що це має бути людина з-поза меж області.

"Людина, яка не обтяжена ні корупційними, ні бізнесовими, ні кумівськими, ні навіть подружніми зв’язками із Рівненською областю. На жаль, ситуація з бурштином склалася така, що ми змушені прислати сюди людину-термінатора, яка зможе зупинити співпрацю бандитів з правоохоронними органами, які наразі відрізняються тільки одним: одні ходять в мундирах, інші - без них", - сказав Луценко.

Нагадаємо, у результаті операції "Янтар" у Рівному в понеділок, 4 липня, затримали заступника областного прокурора Андрія Боровика, який підозрюється в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівному.