ua en ru

Прокуратура просить для Пилипишина 5 років позбавлення волі

Прокурор Сергій Здрак просить 5 років позбавлення волі для екс-глави Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина.

Прокурор Сергій Здрак просить 5 років позбавлення волі для екс-глави Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина (на фото). Про це заявив кандидата в народні депутати по 223-му округу в Києві від "Свободи" Юрій Левченко на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Прокурор Сергій Здрак просить 5 років позбавлення волі для Пилипишина. Досі тривають судові дебати, зараз захисник фальсифікатора дає свої пояснення", - написав він.

"Прошу визнати Пилипишина Віктора Петровича винним у вчиненні злочину передбаченого частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з забороною займати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади на 3 роки", - заявив прокурор Здрак на відеозаписі, який Левченко розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Вердикт у справі очікується в понеділок, 18 листопада.

Пилипишина звинувачують у зловживанні службовим становищем на посаді голови Шевченківської РДА в Києві при роздачі комунального майна.

Зазначимо, раніше сьогодні повідомлялося, що вчора між 20:00 і 21:00 колись кандидат в народні депутати від Партії регіонів Віктор Пилипишин подав у Центральну виборчу комісію (ЦВК) документи, необхідні для реєстрації кандидатом у депутати по 223 округу в Києві.

Коментуючи інформацію про те, що нібито пан Пилипишин вже зареєстрований кандидатом у депутати, в прес-службі ЦВК повідомили: "Насправді пан Пилипишин вчора між 20 і 21 годинами тільки подав документи щодо майбутнього балотування. Тепер згідно з чинним законодавством, ЦВК має 5 днів на вивчення, розгляд цих документів і прийняття відповідного рішення. І саме таким чином все буде відбуватися надалі".

Також у прес-службі нагадали, що "граничний термін для реєстрації кандидата в народні депутати на підставі поданих документів, як пана Пилипишина, так і всіх інших претендентів на кандидатство - 19 листопада. Поки він тільки перебуває в статусі претендента на кандидатство в депутати".

Нагадаємо, під час парламентських виборів 2012 р. Віктор Пилипишин балотувався по 223 мажоритарному виборчому округу, в Києві, у Шевченківському районі столиці.