ua en ru

У прокуратури достатньо доказів проти учасників сутичок під Радою

У прокуратури достатньо доказів проти учасників сутичок під Радою Фото: суд у справі зіткнень під верховною Радою

Прокуратура має докази проти всіх 15 обвинувачених

У прокуратурі заявили, що мають у своєму розпорядженні достатньо доказами проти обвинувачених у справі зіткнень під стінами Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Про це журналістам після перенесення судового засідання повідомив заступник начальника відділу ГПУ Андрій Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний в тому, що стосовно усіх 15 чоловік достатньо доказів у причетності скоєння тих кримінальних правопорушень, які вказані в обвинувальному акті", - пояснив представник ГПУ.

Варто відзначити, що Подільський суд не розглядає справу Ігоря Гуменюка, оскільки той, як розповіли в ГПУ, є колишнім правоохоронцем. Гуменюка звинувачують у тому, що той кинув гранату в поліцейських.

Зазначимо, що у справі організації масових заворушень 31 серпня 2015 під парламентом, проходять колишні народні депутати "Свободи" Юрій Сиротюк, Ігор Швайка, Едуард Леонов, Ігор Сабій. Підтримати обвинувачуваних на судове засідання прийшли лідер "Свободи" Олег Тягнибок і народний депутат Юрій Левченко, а також близько сотні активістів.

Нагадаємо, Подільський районний суд Києва відклав проведення підготовчого засідання у справі 31 серпня на 10:00 на 22 вересня.