ua en ru

У прокуратурі назвали можливу причину розриву міномета, з-за якого загинули 2 військових

У прокуратурі назвали можливу причину розриву міномета, з-за якого загинули 2 військових Фото: війна на Донбасі (mil.gov.ua )

Прокуратура почала досудове розслідування за фактом порушення правил поводження зі зброєю

Вихід з ладу озброєння ЗСУ, в результаті якого загинули 2 українських військовослужбовців, могло статися із-за подвійного заряджання ствола міномета. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Попередня версія слідства - вибух стався в результаті подвійного заряджання каналу ствола міномета різними військовослужбовцями двома боєприпасами", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок порушення військовослужбовцями однієї з військових частин правил поводження зі зброєю при здійсненні відповідь вогню стався розрив міни в каналі стовбура 120 мм міномета 2С12 "Сані". Військова прокуратура Донецького гарнізону здійснює досудове розслідування за фактом порушення правил поводження зі зброєю.

Нагадаємо, вчора в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі одне з українських озброєнь вийшло з ладу і розірвалося, в результаті інциденту двоє військових Збройних сил України загинули, а п'ятеро отримали поранення.