ua en ru

Прокуратура Києва оскаржила рішення судів щодо скасування сплат до Пенсійного фонду на 200 млн грн.

Прокуратура Києва оскаржила в суді рішення суддів щодо скасування сплат до Пенсійного фонду на 200 млн грн, повідомляє прес-служба Київської прокуратури. Після їх скасування прокуратурою столиці та Пенсійним фондом у місті Києві були ініційовані нові судові процеси щодо примусової сплати коштів до ПФУ.

"Пенсійний фонд України діє як самостійний фінансовий інститут, кошти якого формуються за рахунок зборів на обов'язкове державне пенсійне страхування, у тому числі із операцій купівлі-продажу валюти. Окремі комерційні структури відпрацювали схему, за якою отримують незаконні рішення судів, що звільняють комерційні банки, котрі проводять операції купівлі-продажу валюти, від сплати міліонних платежів до пенсійного фонду", - йдеться в повідомленні.
Так, в провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва уже тривалий час перебуває справа, в розгляді якої беруть участь працівники прокуратури, про стягнення з комерційного банку 55,5 млн грн до пенсійного фонду, а дві аналогічні справи на загальну суму 146,2 млн грн перебувають у провадженні Київського апеляційного адміністративного суду, у тому числі одна на 135 млн грн - з липня 2009 р.