ua en ru

Прокуратура завершила розслідування проти поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW

Прокуратура завершила розслідування проти поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW Фото: патрульний, підозрюваний у вбивстві пасажира BMW, Сергій Олійник

Підозрюваному, його захисникам і потерпілим відкриті матеріали кримінальної справи для ознайомлення

Прокуратура Києва завершила розслідування у кримінальній справі стосовно патрульного поліцейського Сергія Олійника за фактом подій, що відбулися в ніч на 7 лютого 2016 року в Києві під час переслідування автомобіля BMW. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Києва.

У ході розслідування було встановлено, що Олійник під час погоні за BMW, в якому перебували 4 людини, перевищив службові повноваження і вистрілив з табельної зброї. В результаті пострілів, загинув 17-річний пасажир автомобіля.

На підставі отриманих в ході слідства речових доказів та висновків низки експертиз міліціонера повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Підозрюваному, його захисникам і потерпілим повідомлено про завершення розслідування, відкриті матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде направлено до суду.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві під час погоні застрелили людину, яка ще з трьома підозрюваними намагалася сховатися від поліції на автомобілі.

Раніше повідомлялося, що суд продовжив домашній арешт поліцейського Олійника до 14 червня.