ua en ru

Прокуратура завела справу через нищення графіті Євромайдану в Києві

Прокуратура завела справу через нищення графіті Євромайдану в Києві Фото: Юрій Луценко

Провадження відкрито за ст. 298 КК (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури)

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті, які були нанесені в ході історичних подій Революції Гідності на фасаді будинку по вул. Грушевського в Києві. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму Facebook.

Генпрокурор також нагадав, що наказом Міністерства культури України №869 від 15.10.2014 місце бойових дій та масової загибелі громадян у районі вул. Грушевського у місті Київ під час акцій протесту у лютому 2014 року віднесено до об'єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 298 КК (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).

"Крім того, бізнес вандалів з "Емпоріума" найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи", - попередив генпрокурор, маючи на увазі орендарів будівлі, з фасаду якої було стерто історичні графіті.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті, які були нанесені в ході історичних по...

Опубліковано Юрієм Луценком 3 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві знищили патріотичні графіті, які були створені під час подій Євромайдану. Малюнки були стерті з фасаду магазину в центрі столиці.