ua en ru

Прокуратура завела справу фактом відвідування Криму італійськими музикантами і іранськими бізнесменами

Прокуратура завела справу фактом відвідування Криму італійськими музикантами і іранськими бізнесменами Фото: Крим

Прокуратура Криму розслідує чергові незаконні в'їзди в Крим

Прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження стосовно італійських музикантів, а також представників іранського холдингу, які незаконно відвідали півострів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Прокуратура почала производтство Щодо італійських музикантів, які незаконно відвідали Крим, розпочато виробництво
Факти незаконного в'їзду на територію анексованого півострова Крим були встановлені за результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, у тому числі мережі Інтернет.

"Так, 3 лютого тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Крим відвідали італійський піаніст і композитор Андреа Манзоні та його тріо, до складу якого входять музиканти сучасної європейської джазової сцени Лука Курчо і Андреа Беккарі. Музиканти виступили з концертом в Сімферополі", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 2 лютого Крим відвідали представники іранського холдингу "Аханкуб ЛТД" на чолі з президентом холдингу Саїдом Неджад. Метою їх візиту було обговорення питань участі іранського бізнесу в розвитку на території півострова нафтогазової, будівельної та курортної галузей.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "прокуратура Криму порушила справу за фактом створення кримськотатарського батальйону.