ua en ru

Прокуратура Києва повідомила про підозру у махінаціях з нерухомістю на 12,5 млн гривень

Прокуратура Києва повідомила про підозру у махінаціях з нерухомістю на 12,5 млн гривень Фото: ГПУ

Двоє зловмисників незаконно заволоділи будинком на вулиці Саксаганського

Прокуратура Києва повідомила про підозру двом зловмисникам, які незаконно заволоділи нежитловою будівлею на столичній вулиці Сакгаганского. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Повідомляється, що зловмисники заволоділи приміщенням Жеку, розташованого на вул. Саксаганського, площею 234 кв. м і вартістю понад 12,5 млн гривень.

"У ході слідства встановлено, що 50-річний громадянин Російської Федерації, діючи спільно з 61-річним громадянином України, виготовили підроблені правовстановлюючі документи на нежитловий будинок, що належить територіальній громаді міста. Після цього росіянин в присутності нотаріуса оформив на підставну особу договір купівлі-продажу зазначених приміщень, тим самим заподіявши місту збитки в особливо великих розмірах", - повідомили в ГПУ.

У даній справі громадянину Росії повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 (підробка документів) і ч. 5 ст. 27 ст. 190 (шахрайство) КК України. Українцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 (підробка документів) КК України.

В даний час на нерухоме майно накладено арешт, прокуратура заявила позов про витребування об'єкта нерухомості з незаконного володіння.

Нагадаємо, прокуратура Київської області розслідує кримінальну виробництво про протиправному заволодінні багатоповерховим будинком на столичній вулиці Івана Франка.