ua en ru

Прокуратура затримала голову екологічної організації за вимагання

Прокуратура затримала голову екологічної організації за вимагання Фото: Генеральна прокуратура (УНІАН)

Затриманий вимагав від одного з підприємств щотижня виплачувати гроші

Прокуратура Київської області спільно зі Службою безпеки України затримали голову Всеукраїнської громадської організації "Бюро з питань захисту екології і здоров'я" за підозрою у вимаганні. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Повідомляється, що затриманий вимагав від одного з підприємств щотижня виплачувати грошові кошти.

"Сума залежала від обсягу видобутої підприємством продукції, за попередніми підрахунками, "данина" становила близько 200 тис. гривень на місяць. Крім цього, глава зазначеної громадської організації, в разі відмови підприємства платити йому гроші, погрожував пошкодити та знищити майно підприємства", - зазначила Сарган.

Вимагача затримали при передачі 34 тис. гривень, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру, а також про обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прокуратурою Київської області спільно з ГУ БКОЗ СБ України, в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у вчиненні злочи...

Опубліковано Ларисою Сарган 4 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що САП направила в суд обвинувачення проти співробітників СБУ, підозрюваних у вимаганні.