ua en ru

Прокуратура за 9 місяців 2013 р. направила до суду актів про корупцію із збитками на 75 млн грн

Органи прокуратури за січень - вересень 2013 р. направили до суду 1,3 тис. обвинувальних актів про корупційні правопорушення із загальними збитками на суму 75 млн грн. Про це заявив начальник головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю та корупцією Володимир Кривуценко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо збитків, завданих корупційними правопорушеннями, зазначу, що у провадженнях про корупційні правопорушення їх установлено на суму 75 млн грн, з них 46 млн грн - державним інтересам", - заявив Кривуценко.

За його словами, у поточному році до суду направлено майже 1,3 тис. обвинувальних актів стосовно 1,5 тис. осіб. Найбільше обвинувальних актів направлено до суду у Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях.

У поточному році найбільше корупційних злочинів виявлено в бюджетній сфері - до суду направлено 218 (20%) обвинувальних актів, у сфері охорони здоров'я - 191 (17%), у сфері освіти - 142 (13%), у земельній сфері - 136 (12%) та у банківській сфері - 15 (1%).

Кривуценко зазначив, що за 9 місяців 2013 р. до відповідальності притягнуто 168 працівників МВС, працівників державної кримінально-виконавчої служби - 26, митної служби - 19, податкової служби - 48, професійних суддів - 12. Разом із цим, Кривуценко підкреслив, що у поточному році не притягнуто до відповідальності ні одного прокурора. Найчастіше корупційні правопорушення вчиняються а працівниками органів влади та управління. В 2013 р. притягнуто 224 державних службовця та 125 посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Прокурор зазначив, що половина з направлених до суду обвинувальних актів за фактами хабарництва.