ua en ru

Прокуратура Польщі викликала Туска на допит у справі про смоленську катастрофу

Прокуратура Польщі викликала Туска на допит у справі про смоленську катастрофу Фото: Дональд Туск (European Union 2017 - European Parliament)

Туск буде давати свідчення за фактами порушень під час розтинів тіл жертв смоленської катастрофи

Прокуратура викликала на допит голову Європейської ради, колишнього прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска на допит у справі про смоленську катастрофу. Про це повідомляє Національна прокуратура Польщі, передає "Польське радіо".

"Виробництво, в рамках якого свідчення давати пан Дональд Туск, стосуються невиконання у квітні 2010 року своїх службових обов'язків працівниками державних органів, зокрема екс-прокурорами Військової окружної прокуратури у Варшаві. Мова йде про те, що на території Російської Федерації вони не брали участі в розрізах 95 тіл жертв смоленської катастрофи, а також офіційно не просили дозволу про допуск їх до цих розтинів. Також вони не розпорядилися провести розтин відразу після транспортування тіл загиблих у Польщі", - йдеться в повідомленні.

Так, допит Туска відбудеться 3 серпня. Його уповноважений адвокат Роман Гертих повідомив, що якщо "не відбудуться якісь непередбачені обставини", то його клієнт прибуде в прокуратуру.

Нагадаємо, раніше міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що колишній прем'єр-міністр країни Дональд Туск несе повну відповідальність за смоленську катастрофу.