ua en ru

Прокуратура виявила незаконну приватизацію землі під Києвом сином екс-глави МОЗу Богатирьової

Прокуратура Обухівського району Київської обл. виявила незаконний відвід та подальшу приватизацію земель водного фонду членами сім'ї колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової.

Прокуратура Обухівського району Київської обл. виявила незаконний відвід та подальшу приватизацію земель водного фонду членами сім'ї колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової. Це випливає з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокурорською перевіркою встановлено, що земельну ділянку площею 0,46 га в с. Плюти Обухівського району Київської області незаконно відведено у власність сина екс-міністра з числа земель водного фонду річки Дніпро", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку вартістю майже 900 тис. грн та витребування його до державної власності з незаконного володіння.

Нагадаємо, раніше ГПУ відкрила кримінальне провадження проти екс-глави Міністерства охорони здоров'я України, екс-віце-прем'єра Раїси Богатирьової з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.