ua en ru

Прокуратура висунула звинувачення другому підозрюваному у підриві мобільної групи під Щастям

Прокуратура висунула звинувачення другому підозрюваному у підриві мобільної групи під Щастям Фото: у зоні АТО

Затримано Павла Долженка з позивним "Крим"

Військова прокуратура у неділю, 14 лютого, висунула підозру бійцеві розвідроти 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ в підриві мобільної групи волонтера Андрія Галущенка під Щастям 2 вересня. Про це повідомив в Facebook офіцер 92-ї ОМБ Дмитро Булатов.

Булатов з посиланням на юриста Леоніда Маслова написав, що обвинувачення висунуто за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

"Тільки що висунуто підозру Павлу Долженку (позивний "Крим") у підриві мобільної групи Ендрю. Ст. 115 ч. 2", - повідомив він.

Також, за інформацією Маслова, всі підозри Долженку і його товаришеві по службі Олександру Свідру (позивний "Змій"), затриманому раніше за тим же обвинуваченням, ґрунтуються на тому, що в 92-й бригаді крім них ніхто цього зробити не міг.

"100% алібі на момент вибуху слідство пояснює тим, що вони встановили міни заздалегідь (між 5 і 6 ранку), повернулися в розташування роти і удавали, що сплять. Хтось інший підірвав ці міни. На запитання, звідки вони знали маршрут руху групи Ендрю, який все від усіх приховував і ні з ким не ділився планами, слідство відповідає так: вони розвідники і повинні все знати", - повідомив Маслов.

Сьогодні за ґрати кидають ще одного нашого розвідника Пашу з позивним Крим.Леонід Маслов повідомляє:Тільки що пред'явленні...

Posted by Дмитро Булатов on Sunday, 14 February 2016

За повідомленнями ЗМІ, Павла Долженка затримано, очікується засідання суду щодо обрання запобіжного заходу.

Раніше ЗМІ повідомляли про затримання 12 лютого демобілізованого старшину розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідра, якому було пред'явлене обвинувачення в умисному вбивстві волонтера Андрія Галущенка та членів його мобільної групи.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" загиблих 2 вересня під Щастям Луганської області членів мобільної групи по боротьбі з контрабандою волонтера Андрія Галущенко і співробітника Державної фіскальної служби (ГФС) Дмитра Жарука.