ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-мера Черкас Одарича за фактом зловживання службовим становищем

Слідчий управління прокуратури Черкаської області вручив письмове підозра колишньому меру Черкас Сергію Одаричу у скоєнні кримінальних злочинів за статтями про грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем і невиконання судового рішення. Про це повідомляє радіо "Свобода".

За повідомленням з сайту прокуратури, "в результаті незаконних дій чиновника і невиконання нею рішень судів, міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн".

Як пояснюють у прес-службі Одарича, справа, яка йому інкримінують, - це звільнення кількох працівників міськвиконкому в період в 2007-2008 рр.

"Головний акцент у цій справі робиться на звільненні трьох заступників міського голови, яких фактично звільнила міська рада, а не мер. Більше того, звільнення відбувалося за поданням депутата міської ради Арія Матвєєва. Саме міська рада повинна була потім виконати рішення суду про поновлення на роботі цих людей. Цікаво, що в тексті підозри немає ні слова про те, що це було рішенням міської ради і, до речі, ніхто з потерпілих не оскаржить рішення", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Це очевидна спроба зробити мера крайнім за дії ради. Що стосується того, що міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн, то це - заробітна плата, виплачена, до речі, за рішенням суду", - сказав Одарич.

У прокуратурі повідомили, що попереднє слідство у справі триває, в найближчі терміни кримінальне провадження буде направлено до суду. Водночас прес-служба Одарича інформує, що суд відбудеться вже 11 червня і на засіданні можуть розглянути питання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Прокуратура оголосила підозра екс-меру Черкас за грубе порушення законодавства про працю