ua en ru

Прокуратура порушила кримінальні справи за хабарництво при видачі документів дозвільного характеру

За хабарництво при видачі документів дозвільного характеру у Кіровоградській, Дніпропетровській, Хмельницькій та Одеській областях прокуратура порушила кримінальні справи. Суми хабарів - від 5 тис. грн до 22 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Так, прокуратурою Кіровоградської області порушена та розслідується кримінальна справа стосовно начальника управління ветмедицини в Новомиргородському районі, який за видачу фермерському господарству дозвільних документів вимагав і одержав хабара у сумі 5 тис. грн.

За подібним фактом кримінальну справу порушено стосовно начальника однієї із районних інспекцій у Дніпропетровській області, яка вимагала та одержала 2 тис. 800 дол. хабара за видачу свідоцтва платника ПДВ. Слідство у справі триває.

Окрім того, прокуратурою Хмельницької області виявлено факт вимагання і одержання 12 тис. грн хабара сільським головою за сприяння у прийнятті розпорядження про надання суб'єкту господарювання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 га.

Подібний факт кримінально караного діяння виявлено прокуратурою Одеської області. Сільський голова одержала 10 тис. грн хабара за надання підприємцю в оренду земельної ділянки. За наведеними фактами порушені і розслідуються кримінальні справи.

Читайте також: Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно двох керівників держпідприємств Міноборони за отримання хабара