ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу проти Коболєва

ГПУ порушила кримінальну справу проти Коболєва Фото: прокуратура відкрила кримінальну справу проти Коболєва

Кримінальну справу відкрито за фактом службової недбалості

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України відкрило кримінальне провадження проти голови правління НАК "Нафтогаз України", а також голови національної ради ПАТ "Укрнафта" Андрія Коболєва за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Про це йдеться у відповіді ГПУ на звернення народного депутата України Вікторії Войцицкой.

Розглянувши звернення стосується здійснення правопорушення Андрієм Коболевым, прокуратура повідомила, що за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодека України розпочато досудове розслідування.


Коболєв підозрюється у службовій недбалості, що заподіяла тяжкі наслідки, тобто у невиконанні або неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб

Голові правління НАК "Нафтогаз" загрожує штраф у розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до двох років або в'язниця на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

ГПУ порушила кримінальну справу проти Коболєва

Фото: відповідь Генпрокуратури України на звернення нардепа Войцицкой

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" повідомив про погашення револьверного кредиту ЄБРР.