ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного вилучення 33 га землі в Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом незаконного вилучення 33 га землі в Гаспрі (Велика Ялта), що належать трьом санаторіям лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця».

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, землі вказаних санаторіїв відчужені з порушенням закону посадовими особами Гаспринської селищної ради і оцінюються у 67,4 млн грн. За фактом перевищення службових повноважень і посадового підроблення, вчинених посадовцями селищної ради, порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. Розслідування доручено слідчому відділу прокуратури АР Крим.

Також повідомляється, що за порушеними у серпні цього року кримінальними справами, прокуратурою АР Крим 31.08.2010 р були затримані заступник головного архітектора Ялтинської міської ради та начальник Управління екологічної інспекції Південно-Кримського регіону Рескомприроди АР Крим, які підозрюються у незаконному узгодженні відведення ділянок на території Кореїзьскої, Лівадійської, Масандрівської селищних рад, що входять до складу природно-заповідних земель. Загальний розмір завданих збитків по цих справах складає 2,6 млн грн.