ua en ru

Прокуратура порушила справу щодо службовців Фонду держмайна в Київській області

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно службовців Фонду державного майна в Київській області.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно службовців Фонду державного майна в Київській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Недбалість і байдужість чиновників завдали державі понад 700 тис. збитків. Встановлено, що службовці контролюючого органу не забезпечили протягом 2006-2014 років правильне застосування нормативно-правових актів щодо розміру орендної ставки майнового комплексу, що сплачується одним з підприємств. У зв'язку з цим, до держбюджету не надійшло понад 700 тис. гривень орендної плати", - йдеться в повідомленні.

Зазначені відомості, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто службова недбалість, а саме неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі триває досудове розслідування.