ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом забруднення моря нафтою на пл. 0,8 млн кв. м у Севастополі

За вимогою Севастопольської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Державною Азово-Чорноморською екологічною інспекцією проведено позапланову перевірку додержання природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів у Севастопольській бухті.

За вимогою Севастопольської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Державною Азово-Чорноморською екологічною інспекцією проведено позапланову перевірку додержання природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів у Севастопольській бухті. Зокрема, перевірка встановила витікання нафтопродуктів в акваторію Чорного моря, внаслідок чого на водній поверхні утворилася нафтова пляма площею 800 тис. кв. м, повідомляє прес-служба прокуратури м. Севастополя.

"Перевіркою встановлено, що 28 січня 2014 р. невстановленими особами в місці впадіння зливових стоків до Севастопольської бухти в районі причалу №50 в місті Інкерман в порушення вимог Водного кодексу України, допущено витікання нафтопродуктів в акваторію Чорного моря, внаслідок чого на водній поверхні утворилася нафтова пляма площею 800 тис. кв. м", йдеться у повідомленні.

Крім того, у прокуратурі зазначили, що відповідно до розрахунку розміру збитків, нанесених державі в результаті скиду нафтопродуктів в акваторію Чорного моря, маса нафти, розчиненої та емульсованої у водному шарі внаслідок забруднення, склала 3,56 т, а розмір збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу, склав майже 800 тис. грн.

За вказаним фактом прокуратурою міста Севастополя 8 лютого 2014 р. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.243 КК України (забруднення моря), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні доручено СВ Балаклавського РВ УМВС України в м. Севастополі. У ході розслідування вживаються відповідні заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб.