ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом отруєння 7 дітей у спецшколі №89 у Києві

Прокуратура Печерського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у столичній спеціалізованій школі №89.

Прокуратура Печерського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у столичній спеціалізованій школі №89. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

"Встановлено, що сім учнів після обіду в шкільній їдальні звернулись до лікаря столичної амбулаторії зі скаргою на погане самопочуття. Після обстеження школярів медики встановили діагноз - "гостра кишкова інфекція", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Повідомляється, що для встановлення причини отруєння на місце події виїхала слідчо-оперативна група, спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби та райдержадміністрації.

Наразі фахівці перевіряють наявність документації, котра б засвідчувала безпечність продуктів харчування та їх відповідність встановленим нормам. Окрім того, для дослідження в лабораторних умовах відібрані зразки їжі, яку вживали постраждалі.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на початку серпня 2014 р. внаслідок масового харчового отруєння були госпіталізовані 19 дітей у віці від 8 до 11 років, які перебували на відпочинку в одній з приватних садиб м. Яремче Івано-Франківської області.