ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом затримання проукраїнської активістки в Криму

Прокуратура порушила справу за фактом затримання проукраїнської активістки в Криму Фото: ФСБ затримала проукраїнську активістку 18 липня

Ларису Китайську затримали за публікації в соцмережах

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила справу за фактом затримання Федеральною службою безпеки РФ проукраїнської активістки Лариси Китайської на анексованому півострові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що за результатами аналізу та обробки даних в Інтернеті прокуратура АР Крим встановила, що 18 липня в Ялті представники "силових органів" затримали громадянку України за публікації в соціальних мережах її проукраїнської патріотичної позиції.


"Після затримання нашої співвітчизниці цими невстановленими особами проведено незаконний обшук її житла, в ході якого вилучено особисті речі останньої", - йдеться в повідомленні.

За вказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування кримінальних справ за ознаками правопорушень, передбачених ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі), ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ в окупованому Криму затримала проукраїнську активістку.