ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом незаконного обшуку журналістки у Криму

Прокуратура порушила справу за фактом незаконного обшуку журналістки у Криму Фото: журналіст інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієва (Facebook /Aydar.Muzhdabaev)

Йдеться про сьогоднішній ранкоий обшуку в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої. Про це сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури АРК.

Як зазначається, прокуратура автономії в ході обробки інформації в інтернеті з'ясувала, що 2 вересня вранці представники незаконно створених на території Криму так званих правоохоронних органів вибили двері, без надання будь-яких документів або пояснень почали проводити обшук в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої.


"Зазначене свідчить про проведення широкомасштабної акції по боротьбі з тими, хто своїми діями сприяє деокупації півострова Крим", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених частиною другою статті 162 КК України.

Нагадаємо, як повідомив раніше сьогодні глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, у Сімферополі російські силовики увірвалися з обшуком в будинок журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувеліевой.