ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом крадіжки гумдопомоги від волонтерів

Прокуратура порушила справу за фактом крадіжки гумдопомоги від волонтерів Фото: ГПУ

Допомогу надали на загальну суму понад 140 тис. грн

Військова прокуратура Харківського гарнізону Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами однієї з військових мобільних госпіталів, підпорядкованих Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Міністерства оборони України, чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що в жовтні 2014 року Благодійна організація Всеукраїнський Благодійний Фонд "Єдина Родина" в рамках проекту "Одягни солдата - допоможи дітям" надала благодійну допомогу одному з мобільних госпіталів у вигляді медичних препаратів, ліків та іншого майна на загальну суму понад 140 тис. грн.

Військові посадові особи госпіталю взяли зазначену допомогу в жовтні 2014 року, проте не врахували її, а в подальшому заволоділи 48 найменуваннями медичних засобів та ліків загальною кількістю понад 1 800 одиниць.

Досудове розслідування проводиться слідчими відділу спеціальної міліції головного управління МВС України в Харківській області.

Процесуальне керівництво здійснюється військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону України.

Нагадаємо, ООН заявляє про загрозу зриву програми продовольчої допомоги Донецькій та Луганській областях України.