ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактами незаконних обшуків та затримань у Криму

Прокуратура порушила справу за фактами незаконних обшуків та затримань у Криму Фото: прокуратура АР Крим порушила справу через незаконні обшуки на півострові

Йдеться про проведення обшуків у будинках та затримання жителів Бахчисарая працівниками незаконно створених у Криму правоохоронних органів

Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо проведення незаконних обшуків у будинках мешканців м. Бахчисарай працівниками незаконно створених правоохоронних органів на території АР Крим та незаконного затримання шести громадян. Про це повідомила прес-служба прокуратури АРК.

Зазначається, що відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України 13 квітня 2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо, "поліція" анексованого Росією Криму назвала обшуки кримських татар у Бахчисараї "плановими заходами" з виявлення екстремістів.