ua en ru

Прокуратура Вінницької обл. порушила справу за фактом вибуху в шкільній котельні

Прокуратура Вінницької області відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху в шкільній котельні.

Прокуратура Вінницької області відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху в шкільній котельні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Попередньою причиною вибуху є гідродинамічний удар системи тепловодопостачання внаслідок порушення техніки безпеки при експлуатації газового обладнання. Розглядається і версія про несправність технічного обладнання. Зараз, відомості за даним фактом СВ Тульчинського РВ УМВС України у Вінницькій області внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Дана стаття передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, сьогодні в м. Тульчин (Вінницька обл.) в результаті вибуху котельні у школі загинули два технічних працівника.