ua en ru

Прокуратура повернула державі землі "сім'ї" Януковича на 1 млрд грн

Прокуратура повернула державі землі "сім'ї" Януковича на 1 млрд грн Фото: Віктор Янукович

На розгляді у судах перебувають позови по земельних ділянках ще на 8,2 млрд грн

Прокуратура міста Києва, Київської, Волинської, Житомирської та Одеської областей повернула у власність держави земельні ділянки, надані колишніми чиновниками режиму Віктора Януковича, загальною вартістю 1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Підрозділами представництва прокуратур міста Києва, Київської, Волинської, Житомирської та Одеської областей заявлено до суду 37 позовів про повернення понад 1,9 тис. га земель вартістю 1,1 млрд грн за результатами перевірок фактів розкрадань земельних ділянок колишнім президентом. Януковичем та іншими високопоставленими посадовими особами, з яких земельні ділянки вартістю 1 млрд грн вже повернуті державі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у минулому та поточному роках прокурори пред'явили позови на 19,5 млрд грн. Реально повернуто у державну власність та попереджено незаконне вилучення 110,3 тис. га земель. В даний час ще на 8,2 млрд грн позовних заяв прокурорів знаходиться на розгляді у судах.

Зокрема, у державну власність повернуто 136 га земель в резиденції "Межигір'я", якими незаконно користувався Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше прес-служба Генпрокуратури повідомила про скасування Апеляційним судом Київської області рішення Вишгородського райсуду про відмову повернути державі мисливські угіддя Януковича в Сухолуччі. В результаті у державну власність повернулося майже 9 гектарів земель. На них розміщувалася резиденція екс-президента "Акація" та його мисливські угіддя.