ua en ru

Прокуратура повернула державі 17,5 га земель в Сухолуччі, що належали Януковичу

Прокуратура повернула державі 17,5 га земель в Сухолуччі, що належали Януковичу Фото: Віктор Янукович

Вартість земель становить 7 млн грн

Прокуратура Київської області у суді касаційної інстанції відстояла повернення з незаконного володіння земель лісового фонду вартістю понад 7 млн грн, які належали колишньому Президенту Віктору Януковичу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Як вже повідомлялося, Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення, змінивши їх цільове призначення на сільськогосподарське. Надалі, Вишгородська райдержадміністрація передала зазначені землі у власність громадян для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва і обслуговування готельно-ресторанного комплексу. Суди всіх інстанцій підтримали позицію прокуратури про повернення з незаконного користування в держвласність земель, які належали ТОВ "Дом Лесника" і входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента "Акація" та "Острів", - йдеться в повідомленні.

У даний момент скасовано відомості про реєстрацію права власності на земельні ділянки у Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Крім цього, відділом державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводяться виконавчі дії з витребування земельних ділянок на користь держави.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому Президенту України Віктору Януковичу та іншим посадовцям у заволодінні мисливськими угіддями "Сухолуччя".