ua en ru

Прокуратура в Києві припинила спробу доведення до банкрутства держпідприємства

Прокуратура Центрального регіону України припинила спробу доведення до банкрутства ДП "Українська авіаційна транспортна компанія". Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Центрального регіону України при розгляді господарським судом Києва справи про банкрутство державного підприємства" Українська авіаційна транспортна компанія ", порушеної за заявою товариства з обмеженою відповідальністю" Заларі ", виявила фіктивні фінансово-господарські договори, за яким державним підприємством протиправно перераховано 1,4 млн грн вищевказаному комерційному підприємству", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім того, перевіркою даного державного підприємства встановлено факт розтрати грошових коштів у сумі 2,7 млн ​​грн, а саме необгрунтовану оплату комерційному підприємству послуг з ремонту авіаційних двигунів, який проводився тільки на папері.

Відомості за вказаними кримінальними злочинами, які попередньо кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 і ст. 219 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.