ua en ru

Прокуратура оголосила про підозру у корупції трьом поліцейським Харкова

Прокуратура оголосила про підозру у корупції трьом поліцейським Харкова Фото: поліція (instagram.com/dnepr_police)

Підозрюваним загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Слідчі прокуратури Харківської області оголосили про підозру трьом поліцейським у скоєнні корупційних злочинів. Про це у Facebook повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Зазначається, що підозру оголошено 32-річному старшому лейтенанту та двом 25-річним лейтенантам поліції.

"За словами начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, правоохоронцям інкримінується вимагання та одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України)", - повідомив Лисенко.

Так, за даними слідства, патрульні зупиняли автомобілі на дорозі та, перевіряючи документи, повідомляли водію, що у нього нібито присутні ознаки алкогольного сп'яніння. Потім поліцейські вилучали водійське посвідчення та технічний паспорт на автомобіль і залякували водія притягненням до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення.

"Вирішити питання" пропонували за 5 тис. грн. Якщо автомобілісти погоджувалися, то поліцейські відпускали водіїв. Потім зустрічалися з ними в зазначений час в обумовленому місті та обмінювали документи на гроші", - зазначено у повідомленні.

При цьому правоохоронці вимикали нагрудні відеореєстратори та не повідомляли водію про його законне право на проходження відповідного медичного обстеження, яке б могло підтвердити або спростувати алкогольне сп'яніння автомобіліста.

"Встановлено два епізоди злочинів, вчинених у грудні 2017 року та січні 2018 року. Загальна сума неправомірної вигоди становить 10 тис. грн. Прокуратура звернулася до Червонозаводського районного суду м. Харкова з клопотанням про обрання для підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення поліцейських від займаних посад", - повідомив Лисенко.

Слідчі прокуратури Харківської області спільно з управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції оголосили про підозру трьом ...

Опубліковано Андрієм Лисенком 29 січня 2018 р.

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів. Підозрюваним загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 27 січня 2018 року під час колегії МВС керівник ДВБ Євген Коваль повідомив, що за матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) у 2017 році розпочато 1 904 кримінальних провадження, за якими оголошено 354 підозри працівникам поліції.