ua en ru

Прокуратура вимагає повернути громаді землі сім'ї екс-глави МВС Захарченка

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді землі родини екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко.

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді землі родини екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокуратура Обухівського району через суд вимагає повернути земельну ділянку площею близько 1 га, яка була незаконно відчужена на користь родичів колишнього міністра внутрішніх справ України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підставою відведення цих земель початковим власникам для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в селі Романків стали рішення виконавчого комітету сільської ради, до компетенції якого не входить вирішення земельних питань.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою району пред'явлено позов до Обухівському горрайсуду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, державного акту на землю та витребування земельної ділянки на користь держави.

Нагадаємо, 28 лютого 2014 року ГПУ вимагала від МВС та СБУ протягом 10 днів затримати Віталія Захарченка за підозрою у масових вбивствах активістів у центрі Києва з 18 по 22 лютого. 28 лютого 2014 уряду Австрії, Швейцарії та Ліхтенштейну оголосили про арешт його активів з метою запобігання ризику незаконного привласнення фінансових активів української держави. 4 березня Захарченко був оголошений в розшук.