ua en ru

Прокуратура вимагає повернути в держвласність майно наукового центру парк "Феофанія"

Прокуратура вимагає повернути в держвласність майно наукового центру парк "Феофанія" Фото: парк "Феофанія"

Право власності на приміщення наукової установи було зареєстровано за фізичною особою на підставі рішення райсуду міста Донецька

Прокуратурою Шевченківського району міста Києва до Окружного адміністративного суду міста Києва пред'явлено позов щодо визнання незаконним відчуження у приватну власність приміщень державної установи "Інститут еволюційної екології НАН України" (парк "Феофанія"), що належать Національній академії наук України. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

Повідомляється, що у 2010 р. право власності на нежитлові приміщення наукового закладу загальною площею понад 400 м кв. було зареєстровано за фізичною особою на підставі рішення Ворошиловського райсуду міста Донецька, нібито ухваленого ще у 1999 р. Проте, як з'ясувалося, районний суд міста Донецька таку справу ніколи не розглядав та рішення щодо відчуження державного майна у приватну власність не ухвалював.

У зв'язку з цим прокуратурою Шевченківського району подано до суду позов з вимогою скасувати запис державного реєстратора про реєстрацію права власності на приміщення державної установи за фізичною особою.

Нагадаємо, у березні 2015 р. Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов прокуратури Шевченківського району Києва та визнав незаконним передачу у приватну власність приміщень ДП "Лікувально-профілактичний комплекс "Феофанія", яка була також здійснена на підставі неіснуючого рішення суду.